Nyheter

Harskner ikke
AstaOmega godt beskyttet mot harskning
Les mer...

Tittel
Omega-3 reduserer aldersrelatert hukommelsesvekking.
Les mer...

Essensiell både for mor og barn
DHA viktig for kognitiv utvikling hos nyfødte.
Les mer...

1 2 3 >>

Harskner ikke

AstaOmega godt beskyttet mot harskning

 

AstaOmega inneholder krillolje med antioksidanten astaxanthin i sine naturlige former; dette beskytter de langkjedete flerumettede fettsyrene EPA og DHA effektivt mot oksidasjon (harskning).

I en større artikkel onsdag 6. januar, 2010, slår Dagbladet stort opp at harsknet fett kan være helsefarlig og legge grunnlag for betennelses- tilstander med arteriosklerose og leddsykdommer som følge; også utvikling av kreft og diabetes trekkes fram som mulige helsemessige konsekvenser av å spise harskt fett, dvs fett som inneholder oksidasjons- produkter fra fettsyrer. Artikkelen bygger på flere utenlandske studier som hevder at selv små konsentrasjoner av oksidasjonsprodukter fra langkjedete flerumettede omega-3 fettsyrer på sikt kan gi helseskader.

I følge Dagbladet ønsker ikke Mattilsynet å uttale seg kategorisk om oksidasjonsprodukter i fiskeoljer er helsefarlige eller ikke før det er gjennomført en grundig litteraturgjennomgang samt en grundig analytisk undersøkelse av eksisterende produkter i markedet. Dette har nå Mattilsynet igangsatt.
 
Dessuten, risiko for mulig helsefare som følge av inntak av harsk fiskeolje må sees i forhold til både mengde omega-3 inntak, konsentrasjonen i omega-3 produktet og varigheten av inntaket; dette må også trekkes inn i risikovurderingen.

150kapselpose”Alle” vet at oljer, som innholder selv meget små mengder av oksiderte fettsyrer både har sterk usmak og ulukt.  Inntak av harsknete fiskeoljer i flaskeformat (f eks som tran) vil derfor naturlig begrense seg selv, og representerer følgelig ingen helserisiko ettersom dette (naturlig nok) forutsetter at en tar inn produktet.

Derimot, i oljer, som selges innkapslet, vil lukt og smak fra oksidasjonsprodukter effektivt kunne maskeres, vel og merke dersom man ikke tygger kapselen. Videre; svært mange, om ikke de fleste, omega-3 produktene i det norske markedet er bygget opp med unaturlige og kjemisk fremstilte konsentrater, som lettere oksiderer enn naturlige fiskeoljer dersom en ikke tilsetter en antioksidant. Den vanligst brukte antioksidanten er syntetisk vitamin E; dette er imidlertid det dårligste alternativet men brukes i svært mange produkter fordi dette er et billigere alternativ enn mer effektive former for vitamin E (alfa-tocoferol).AstaOmega-kapselen er satt sammen av raffinert 18:12 fiskeolje i kombinasjon med naturlig krillolje, som inneholder de naturlige formene for astaxanthin (dvs astaxanthinestere slik som de finnes i det marine råstoffet); disse esterne blandes og integreres lett  med fiskeoljen og  beskytter effektivt de langkjedete flerumettede fettsyrene (EPA/DPA/DHA) mot oksidasjon og dannelse av harskningsprodukter. Dette gjør også kapselen svært lagringsstabil, også ved romtemperatur.

Kontakt

Nutrimarine Life Science AS   - Bontelabo 2 - Bergen   Tel.: 55 59 65 90   Send oss en mail  

EGO